Activiteit

 • Jessica heeft een update geplaatst in de challenge Groepslogo van Less Waste – Verminder een maand je afvalLess Waste – Verminder een maand je afval 1 jaar, 3 maanden geleden

  Hier in huis zijn de plastic single-use rietjes al heel lang op. Lees: “in de ban”. Meestal geen enkel probleem. Maarrrrr….ik wil, als ik ’s morgens mijn citroendrankje weer ga drinken (lessfat😉), mijn tandglazuur graag beschermen.

  Er bestaan allerlei duurzame oplossingen: eetbare rietjes, bamboe rietjes, rvs rietjes… Maar om nou een webwinkel te laten bezorgen voor alleen rietjes… “het kan te gek ook hè”?! . Dure rietjes voor mij … en toch een grote footprint voor t milieu door het bezorgen.

  Dus nam ik me voor om, als ik weer eens in De Stad ben (minstens 20 km), toch eens een Natuurwinkel of Dille&Kamille ofzo op te zoeken.

  Vandaag bij een bezoekje aan de bouwmarkt in t dorp (voor het vreselijke doolhof van LED-lampen), kwam ik geheel per ongeluk 😒 terecht in de sales-hoek. En vond daar: mooie hoge glazen met een kunststof deksel èn kunststof rietje. Heel vaak herbruikbaar! Dus een goede keuze. Ik kocht ze samen voor 2.-

  Eenmaal thuis: hmmmm er staat geen plastic code op, dus of het recyclebaar is én of het een “gezonde” plastickeuze is, weet ik niet. (Www.duurzaamthuis.nl)

  Toch ben ik blij…wat vind jij??

Mede mogelijk gemaakt door: