Deel dit bericht

Over No Impact Group

De No Impact Group stelt zich voor!

De No Impact Group stelt zich voor!

Ema, Nanda, Christel en Laura vormen de redactie van de Stadsambassade Alkmaar. Dit jaar hebben ze de No Impact Group Alkmaar opgezet. Hierbij stellen ze zich aan je voor:

Nanda van den Ham

Hola! Chaos jongens. Echt. Chaos. Want ook al denk ik best al duurzaam bezig te zijn, spelen er zoveel dingen door mijn hoofd die ik (nóg) duurzamer wil doen dat ik bijna door de bomen het bos niet meer zie. Ik woon alleen, in het allerleukste straatje van Alkmaar (echt!), heb een huisje uit 1900 (oh oh die isolatie..) en sinds zomer 2016 een SUP (Stand Up Paddle) bedrijf. Dat Suppen is duurzaam. Het Sup it Uppen helemaal. Maar die boards en wetsuits helaas niet echt. Om het maar niet te hebben over mijn geliefde-maar-oude-rokende-diesel-bus. En ik vlieg ook het liefst de hele wereld rond. Zo opgebiecht. Hehe. Ik weet dat die passies grote impact hebben. Net als “spullen” en “vlees eten”, maar spullen koop ik voor 99% tweedehands en vlees eet ik niet meer. Toch wil ik die grote impact van het alleen wonen en reizen echt zoveel mogelijk compenseren. Dus dat wordt orde scheppen in die chaos aan ideeën en informatie in mijn hoofd en dat combineren met jullie waardevolle input. Let’s do this! Groetjes, Nanda
Schoenmaat: 38
Voetafdruk: dat kan kleiner!

Christel van Schagen

Hi! Ik ben Christel: een cultuurmeisje met een groen hart en ik wil zo min mogelijk IMPACT maken. Dus ga ik naar theater, heb ik kunst aan de muur én douche ik kort en trek eerst een extra trui aan als ik het koud heb (voordat ik de verwarming hoger zet).
“Verbeter de wereld..
en begin bij jezelf”. Dat zei mijn oude vader altijd. Dat klinkt lekker ouderwets en heel simpel. Maar het is wel een waarheid als een koe. Ik ben dus al een beetje begonnen, maar kan ik meer? Kan ik duurzamer? En is dat dan een fluitje van een cent of gaat me dat veel moeite kosten? Daarom doe ik mee aan de NO IMPACT GROUP en daag ik mezelf uit om duurzamer te zijn. Ik wil namelijk mijn ecologische voetafdruk van maat 47 graag terugbrengen naar het formaat van een baby schoentje.
It’s Easy being GREEN-er
Nog een zo’n one-liner: heel veel druppels maken een grote plas. Met mijn deelname aan de NO IMPACT GROUP laat ik je zien wat ik zelf doe en wat ik makkelijk en moeilijk vind. Verpakkingsvrij boodschappen doen lijkt me héél lastig, maar bijvoorbeeld minder vlees eten helemaal niet. Ik ga je vertellen over mijn successen en mijn blunders. Doe ook mee? Dan zijn we samen al die druppels!

Laura Bras

Hoi ik ben Laura. Ik ben al best duurzaam bezig, maar ik zou nog zoveel meer kunnen doen! Ik eet geen vlees, vul wekelijks alle vakjes van het ‘recycle-punt’, doe graag leuke vondsten in de kringloopwinkel en eet thuis met mijn vriend en zoontje bijna altijd biologisch. Maar ik ben ook een enorme koukleum en zet graag de kachel een graadje hoger, vergeet soms dat de douche geen plek is om te dagdromen en woon in een slecht geïsoleerd oud huis. Daarnaast weet ik elke week toch weer een enorme zak met plastic verpakkingen te verzamelen.Ik ben blij dat ik met de No Impact Group deze uitdagingen aan kan pakken, maar ik kijk er vooral naar uit om dat samen met anderen te doen. Het sociale aspect van ‘groener doen’ zul je veel in mijn ervaringen tegenkomen. Dat vind ik namelijk zowel het leukste als het moeilijkste aan duurzamer leven. Aan de ene kant geeft het een fantastisch gevoel als je met je duurzame daden mensen om je heen aan het denken zet over hun eigen gedrag. Aan de andere kant sta je je soms als enige vegetariër op een barbecue te verdedigen terwijl jij eigenlijk goed bezig bent. Daarom ga ik deze uitdagingen graag samen met jullie aan! Met de No Impact Group kunnen we samen wél het verschil maken!

Ema Najetovic

Ik ben Ema Najetovic, ik ben 29 jaar en ik woon met mijn vriend en zoontje in Alkmaar. Vlakbij het centrum. Ik ben het typische voorbeeld van iemand die mee móet doen met No Impact Group, want bij mij zijn er een hoop uitdagingen mogelijk. Ik rook, ik drink, ik scheid mijn afval niet, ik eet (wel minder) vlees, ik ben dol op tonijn en ik koop iedere keer als ik boodschappen doe netjes een nieuwe plastic tas. Wat doe ik dan wel? Ik ben erg gefocust op mensen helpen, minderheden en mensenrechten. Een wijs iemand zei laatst tegen mij: ‘’Als je je niet heel snel om de aarde gaat bekommeren, dan kan je straks geen mensen meer helpen.’’ en daar heeft hij een punt. Ik hoop door mee te doen met No Impact Group dat ik wijzer word, beter geïnformeerd over milieuproblematiek en dat ik een structurele verandering kan aanbrengen in: vlees eten, afval scheiden, minder plastic kopen en minder spullen kopen. Eerst maar eens beginnen met een challenge.

Deel dit bericht

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Mede mogelijk gemaakt door: